Webhotelli yritykselle - aloituspaketti nyt 0€
  Webbinen.net tarjoaa nyt yrittäjille todella edullisen aloituspaketin internetin syövereihin. Webhotellipaketti #3, #5 tai #10 nyt 1. vuodelle ilmaiseksi, maksat pelkän domainrekisteröinnin, esim. .fi rekisteröinti 9 € +alv. 24%. Webhotelli sisältää sähköpostilaatikot, palvelintilaa nettisivuja varten, SSL-salauksen, ohjelmistopaketin (WordPress yms.). Ei jatkopakkoa. Kysy lisää

Miksi? Meitä risoo kun varsinkin aloitteleville yrityksille tarjotaan kaiken maailman luettelonäkyvyyttä järkyttävillä hinnoilla.
Ja mm. pelkkää domainrekisteröintiä saatetaan tarjota 10-kertaa todellista kalliimmalla.

Oma palvelin?


Pilvipalvelin, virtuaalipalvelin, tehopalvelin

Monessa yrityksessä varmasti mietitään että olisiko syytä ottaa pelkän webhotellin sijaan kokonaan oma palvelin, pilvipalvelin tai virtuaalipalvelin (VPS). Sanotaanko näin että se ei ole välttämättä kovinkaan hyvä ajatus ellei tarve ole sitten hyvin hyvin paljon suuremmille resursseille.

Ihan ensimmäiseksi täytyy tiputtaa monet haaveilijat maan pinnalle. Pilvipalvelin ei nimittäin ole mikään pilven reunalla oleva rajaton resurssi, minne uppoaa kaikki maailman data ja liikenne. Ei. Pilvipalvelinkin on ihan palvelin niin kuin kaikki muutkin palvelimet. Sen arkkitehtuuri vain on tehty helpommin skaalautuvaksi. Mitään ihmeellistä ja maagista pilvipalvelimessa ei siis ole.

 

Oman palvelimen hyviä puolia


Käyttömuistia ja prosessoritehoa saadaan juuri sellainen määrä mitä halutaan

Kukaan muu ei ole jakamassa palvelimen tehoa. Huono palveluntarjoaja voi nimittäin ylimyydä tavallisen webhotellipalvelimen ja ruuhkahuippuina se takkuaa. Joskin hyvällä palveluntarjoajalla myös tavalliset webhotellit on mitoitettu palvelimille siten että kapasiteettia riittää myös ruuhkahuippuna. Hyvällä palveluntarjoajalla se voi tarkoittaa sitä että lähes koko järeän palvelimen kapasiteetti voi olla käytettävissä, eli resurssia on loppujen lopuksi enemmän kuin omassa "tavallisessa" palvelimessa olisi.

Oma palvelin voidaan kustomoida omia palveluita varten. Voidaan asentaa juuri sellaiset palikat mitä halutaan.

Tietoturva on parempi, sillä jaetulla palvelimella on aina riski että jonkun muun sivusto murretaan ja siitä aiheutuu haittaa myös omille palveluille. Sama koskee myös roskapostia. Jos joku muu aiheuttaa palvelimen joutumisen mustille listoille niin siitä kärsivät kaikki muutkin samalla palvelimella.

Palvelin / palvelinosoitteet voidaan nimetä halutulla tavalla. Tämä voi helpottaa ja yhtenäistää esim. sähköpostilaatikoiden asetuksien määrittämistä. Omat osoitteet ovat helpommin muistettavia.

 

Oman palvelimen huonoja puolia


Vikasietoisuus, kustannukset

Webhotellipalveluissa on monesti etuna että webhotellia palvelee samaan aikaan jopa kymmeniä eri palvelimia. Resursseja voi olla jaettuna erillisille palvelimille mm. seuraavien palveluiden osalta
- varmuuskopiointi
- roskapostisuodatus
- sähköpostiklusteri (bufferointi)
- DNS, nimipalvelut
Jos esimerkiksi webhotellipalvelin menee totaalisesti rikki niin varmuuskopiot on mahdollista palauttaa nopeasti erilliseltä palvelimelta. Tai jos palvelin on kaatunut pidemmäksi aikaa niin sähköpostit saapuvat klusterista sitten kun palvelin on taas ylhäällä. Omassa palvelimessa ei välttämättä ole näitä resursseja käytettävissä, katkoksia voi syntyä useammin ja tietoja voidaan menettää, kenties lopullisesti.

Palvelimen ylläpito myös maksaa. Omalle palvelimelle voidaan hankkia palveluntarjoajalta tekninen ylläpito, mutta se tulee joka tapauksessa paljon kalliimmaksi kuin jaetussa ympäristössä, etenkin jos palvelinta on säädetty erikoisemmin omiin tarpeisiin.

 

Milloin sitten oma palvelin?


Oman palvelimen hankinta kannattaakin vasta kun
a) tilantarve on +100 Gt
b) liikennöintitarve on +500 Gt/kk
c) tietoturva edellyttää eristäytynyttä ympäristöä
d) on jokin muu hyvin poikkeava tarve, suuri määrä verkkotunnuksia, sähköpostilaatikoita tms.

 

Aiheet

 

» Oma palvelin?

Pilvipalvelin, virtuaalipalvelin, tehopalvelin
 

» Oman palvelimen hyviä puolia

Käyttömuistia ja prosessoritehoa saadaan juuri sellainen määrä mitä halutaan
 

» Oman palvelimen huonoja puolia

Vikasietoisuus, kustannukset
 

» Milloin sitten oma palvelin?

Copyright © 2024 | Webbinen.net